Hoppa till huvudinnehåll

Vi har stängt. Det nya museet öppnar 2022.

Boka

Museet är stängt men vi erbjuder fortfarande museilektioner, vandringar eller föredrag för skolklasser och andra grupper.


Kontakta oss för bokning:
bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se 

Museilektioner

Alla museilektioner bokas via KuBo.
Mer information om visningar för skolan »

Program

Om inget annat anges kräver våra programaktiviteter ingen föranmälan. På majoriteten av våra aktiviteter är det drop-in och först till kvarn som gäller. För de aktiviteter som kräver bokning finns det tydligt angett under den aktuella aktiviteteten i kalendariet.

Stadsvandringar

Gathenhielmska reservatet
Stadsvandring i det gamla Majorna. I reservatet finns många gamla hus kvar, och hit hör historierna om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina minnen av krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning...

Klippan
Stadsvandring i Klippans kulturreservat, där Göteborgs uthamn låg i flera hundra år. Vi besöker Gamla Älvsborgs slott, Ostindiska kompaniets hus och ”kungens porterkar”.

FÖREDRAG

Vill ni att vi kommer till er med ett föredrag? Vi erbjuder intressanta föredrag, populärt hållna med många roliga bilder.
Mer information om föredrag »

Skräddarsydda visningar och vandringar

Vi kan även erbjuda andra stadsvandringar på temat Göteborgs maritima kulturarv. De flesta av dessa gör vi i Majorna och Masthugget, men vi är öppna för förslag. Vi kan också göra fördjupade och skräddarsydda visningar vid önskemål.

Priser

Visning/museilektion för förskola, grundskola och gymnasium utanför Göteborgs kommun (inklusive gymnasieutbildning inom Komvux, SFI och folkhögskola): 450 kr/45-60 min, 700 kr/90 min. Max 30 pers.

Visning universitet, högskola, folkhögskola och studieförbund: 1000 kr/45-60 min, 1700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers.

Visning övriga vuxengrupper: 1 000 kr/45-60 min, 1 700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers.

Föredrag: 1 200 kr. Kvällstid (efter klockan 17): 1 500 kr.