Nyhetsbrev

Vi ger dig aktuellt program och inbjudningar till utställningar.  Vi kommer inte att fylla din brevlåda med en massa skräppost.

Fyll i din epost i fältet och tryck på prenumerera.  Ett brev kommer då skickas till adressen du angivit med instruktioner hur du aktiverar din prenumeration.

Vill du veta vad som händer?
E-postadress
Välj prenumeration
Nyhetsbrev

Utställningar

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet på Stadsbiblioteket

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

Närbild på övre delen av ett ansikte. Personen tittar rakt in i kameran och har ett cyklop på huvudet och håret är rufsigt och fuktigt..

Haenyeo - Havets kvinnor

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Kvinnorna lever i symbios med havet, vågorna och stormarna.

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få reda på om sjöborrar har ögon eller varför clownfisken byter kön.