Hoppa till huvudinnehåll

Boka

Museet är stängt men vi erbjuder fortfarande museilektioner, vandringar eller föredrag för skolklasser och andra grupper.


Kontakta oss för bokning:
bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se 

Museilektioner

Alla museilektioner bokas på museilektioner.se
Mer information om visningar för skolan »

Program

Om inget annat anges kräver våra programaktiviteter ingen föranmälan. På majoriteten av våra aktiviteter är det drop-in och först till kvarn som gäller. För de aktiviteter som kräver bokning finns det tydligt angett under den aktuella aktiviteteten i kalendariet.

Stadsvandringar

Gathenhielmska reservatet
Stadsvandring i det gamla Majorna. I reservatet finns många gamla hus kvar, och hit hör historierna om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina minnen av krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning...

Klippan
Stadsvandring i Klippans kulturreservat, där Göteborgs uthamn låg i flera hundra år. Vi besöker Gamla Älvsborgs slott, Ostindiska kompaniets hus och ”kungens porterkar”.

FÖREDRAG

Vill ni att vi kommer till er med ett föredrag? Vi erbjuder intressanta föredrag, populärt hållna med många roliga bilder.
Mer information om föredrag »

Skräddarsydda visningar och vandringar

Vi kan även erbjuda andra stadsvandringar på temat Göteborgs maritima kulturarv. De flesta av dessa gör vi i Majorna och Masthugget, men vi är öppna för förslag. Vi kan också göra fördjupade och skräddarsydda visningar vid önskemål.

Priser

Visning/museilektion för förskola, grundskola och gymnasium utanför Göteborgs kommun (inklusive gymnasieutbildning inom Komvux, SFI och folkhögskola): 450 kr/45-60 min, 700 kr/90 min. Max 30 pers.

Visning universitet, högskola, folkhögskola och studieförbund: 1000 kr/45-60 min, 1700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers.

Visning övriga vuxengrupper: 1000 kr/45-60 min, 1700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers. 

Utställningar

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet på Stadsbiblioteket

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

Närbild på övre delen av ett ansikte. Personen tittar rakt in i kameran och har ett cyklop på huvudet och håret är rufsigt och fuktigt..

Haenyeo - Havets kvinnor

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Kvinnorna lever i symbios med havet, vågorna och stormarna.

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få reda på om sjöborrar har ögon eller varför clownfisken byter kön.