Hoppa till huvudinnehåll

Öl- och portervandring

Nu erbjuder vi våra populära öl- och portervandring till grupper/företag.

Collage med ett foto på en byggnad och en illustration av en stadsmiljö. Byggnaden har välvda väggar, som en tunna och ett spetsigt tak.

En vandring längs Majornas kajkant som avslutas med porterprovning. Om porterns historia, om hur den bryggs och varför den smakar som den gör. Öl på köl: En vandring genom Majorna som avslutas med ölprovning. Om krogar, busliv och hur ölens historia hänger ihop med sjöfartens. 

Vandringen tar ca 120 min.
Gruppbokning pris 3.000 kr. Vid grupper över 15 personer tillkommer en avgift på 150 kr/pers. Max: 22 pers.
Arrangeras av Sjöfartsmuseet Akvariet & Otto Lundell, porterpedagog

Boka
Tel: 031- 368 35 55
Mobil: 0722-111 260
Telefontider mån 9.00–11.00 & ons 13.00-15.00
bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se

 

 

 

Utställningar

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet på Stadsbiblioteket

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

Närbild på övre delen av ett ansikte. Personen tittar rakt in i kameran och har ett cyklop på huvudet och håret är rufsigt och fuktigt..

Haenyeo - Havets kvinnor

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Kvinnorna lever i symbios med havet, vågorna och stormarna.

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få reda på om sjöborrar har ögon eller varför clownfisken byter kön.