Hoppa till huvudinnehåll

På annan plats

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt men vi kommer att dyka upp på olika ställen i stan. Här kan du se vad som händer härnäst.

oktober 2018

- Kreativ verkstad Lov Föredrag & Samtal Ingår i entrébiljetten

Piratpyssel

Pirater och pyssel

Vi gästar Göteborgs stadsmuseum med berättelser om pirater! Har verkligen berömda pirater som Kapten Svartskägg eller Bloody Mary funnits på riktigt? Vi utlovar också senaste piratnytt från de sju haven och avslutar med piratpyssel! 

Samling i Göteborgs stadsmuseums foajé. 


Tider

Kl. 13.00-16.00

Pris
Ingår i entrébiljetten

Utställningar

Närbild på övre delen av ett ansikte. Personen tittar rakt in i kameran och har ett cyklop på huvudet och håret är rufsigt och fuktigt..

Haenyeo - Havets kvinnor

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Kvinnorna lever i symbios med havet, vågorna och stormarna.

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få reda på om sjöborrar har ögon eller varför clownfisken byter kön.