Hoppa till huvudinnehåll

Händer hos oss

Det händer mycket spännande på Sjöfartsmuseet Akvariet. I kalendariet nedan hittar du kommande helgaktiviteter, kreativa workshops, visningar och allt annat du kan göra här. Notera att det är begränsat antal platser till våra aktiviteter. Först till kvarn gäller om inget annat anges.
Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.

Klicka på pilen för att läsa mer om respektive programpunkt.

juni 2018

- Visning Temadagar & evenemang Teater, dans, film & musik Ingår i entrébiljetten

Korallodling

World Oceans Day

Vi uppmärksammar World Oceans Day med extra aktiviteter i akvariet. Möt några av de vanligaste djuren i våra vatten, få reda på mer om våra korallodlingar och se den spännande filmen Europas sista jättar.

10.30 Klappa havet
Varför klär vissa krabbor ut sig? Har sjöstjärnor ögon? I akvariets klapptank kikar vi närmare på de vanligaste djuren i våra vatten. Begränsat antal platser, biljett hämtas i receptionen från 10.00 samma dag. Ingen föranmälan.

11.30 Rädda havet!
Vi berättar om våra korallodlingar och vad vi gör för framtidens hav.

13.00 Filmvisning: Europas sista jättar
Undervattensfilmaren Amir Muck och hans två döttrar ger sig ut på en resa där målet är att få möta blåval, späckhuggare och kaskelotter på nära håll. Ett äventyr som inte är helt ofarligt – en blåval kan döda en människa med stjärtfenan i ett enda slag och deras tänder kan krossa jättebläckfiskar. Mycket få människor har simmat bredvid blåvalen och knappt någon har filmat dem på nära håll. Kommer de att lyckas? Längd 30 min.


Tider

Aktiviteter mellan 10.30 och 13.30.

Utställningar

Närbild på övre delen av ett ansikte. Personen tittar rakt in i kameran och har ett cyklop på huvudet och håret är rufsigt och fuktigt..

Haenyeo - Havets kvinnor

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Utställningen med starka porträtt och unika föremål öppnar den 3 mars.

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få veta på vilket sätt drakfisken är giftig eller varför clownfisken byter kön.  

Entré

 • En dagsbiljett kostar 60 kr och gäller för ett besök på Sjöfartsmuseet Akvariet.
 • En årsbiljett kostar 100 kr och gäller för ett obegränsat antal besök under det kalenderår som köpet görs.
 • Årsbiljetten gäller även på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet.
 • Fri entré gäller för alla under 25 år, samt för personer från 65 år folkbokförda i Göteborg.
  Läs mer om hur du hämtar ut ditt seniorkort under besök oss.

Öppettider

 • Tisdag–söndag: 10–17
 • Onsdagar: 10–20
 • Museet är stängt:
  Alla måndagar samt
  långfredagen, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Kontakt