Hoppa till huvudinnehåll

Nu har vi stängt, öppnar igen 2022

Ge en gåva

Museet arbetar kontinuerligt med att utveckla samlingarna och ombesörjer att de är och förblir relevanta och meningsfulla. Samlingarna omfattar föremål, konst, fotografier, arkivalier, filmer, ljudmaterial, fartygsritningar, sjökort och litteratur med koppling till i första hand handelssjöfart från historisk tid fram till idag.

FÖRVÄRVSSTOPP fr 15 sept 2020
Sjöfartsmuseet Akvariet har infört ett förvärvsstopp gällande spontana gåvoerbjudanden från 15 september 2020 och tillsvidare. Förvärv kommer att ske i begränsad omfattning och vara riktade mot aktuella utställningsprojekt och andra större projekt. Vi arbetar ständigt med att höja kvaliteten på informationen om de enskilda objekten som finns i våra samlingar genom att lägga tyngdpunkt på berättelserna om föremålen. Flera stora projekt med omfattande föremålshantering pågår nu i samband med Sjöfartsmuseet Akvariets om- och tillbyggnad.

Kontakta arkivetsjofart@kultur.goteborg.se vid frågor. På grund av museets om- och tillbyggnad har vi just nu extra lång handläggningstid men vi svarar så snart vi kan.